A&O fondsen Festival 2024: samen vooruit in turbulente tijden!

Op 10 oktober vindt de nieuwe editie van het A&O fondsen Festival plaats. Hét tweejaarlijks evenement voor HR-professionals van gemeenten, waterschappen, provincies en het rijk. In deze nieuwe editie stijgen we samen op naar nieuwe hoogten. Ook dit jaar bundelen we onze krachten om over de verschillende overheidssectoren heen inspiratie te vinden en turbulentie om te zetten in vooruitgang. Het thema van deze nieuwe editie is: samen vooruit in turbulente tijden!

Zet je schrap voor een vlucht vol inspirerende sessies en workshops die je helpen om als een ervaren piloot door dynamische tijden te navigeren.

Programma A&O fondsen Festival 2024

Het programma krijgt steeds meer vorm en kent 3 gates:

  • Turbulentie in de samenleving
  • Turbulentie voor de professional
  • Turbulentie door techniek’
A&O fondsenfestival 2024
Samen vooruit in turbulente tijden! Het A&O fondsen Festival. 10 oktober 2024 in de Fokker Terminal in Den Haag.

Het programma is speciaal ontworpen voor ambtenaren die werkzaam zijn in HR, organisatieontwikkeling en -verandering in management, staf en de verschillende domeinen.

Zet je schrap voor een vlucht vol inspirerende sessies en workshops die je helpen om als een ervaren piloot door dynamische tijden te navigeren. Tijdens het festival krijg je de kans om nieuwe verbindingen te maken en waardevolle informatie uit te wisselen, alles met het doel om samen sterker en wendbaarder te worden.

Turbulenties als leidraad

Dit zijn de thema’s op 10 oktober:

  1. Turbulentie in de samenleving
  • Mondige burger: Focus op de steeds mondigere burger en de uitdagingen die dit met zich meebrengt.
  • Loyale tegenspraak: vergroten van ruimte zodat de stem van medewerkers makkelijker geuit en beter gehoord kan worden.
  • Generatieverschillen: Overbruggen van generatiekloven binnen overheidsorganisaties en in de maatschappij voor inclusievere beleidsvorming.
  1. Turbulentie voor de professional
  • Inclusiviteit en sociale veiligheid: Creëren van een inclusieve werkomgeving waar alle medewerkers zich veilig en gewaardeerd voelen.
  • Arbeidsmarktkrapte en duurzame inzetbaarheid: Ontwikkelen van strategieën voor het aantrekken en behouden van talent en bevorderen van duurzame inzetbaarheid door levenslang leren en loopbaanontwikkeling.
  • Professional in turbulente tijden: Goed voor jezelf zorgen en positief blijven, ook én juist als het werk veel van je vraagt.
  1. Turbulentie door technologie
  • AI en digitalisering: Verkennen hoe AI en digitalisering de efficiëntie en effectiviteit van overheidsdiensten en werkprocessen kunnen verbeteren.
  • AI-trends bij de overheid: Onderzoeken van de impact van technologische innovaties en hoe deze technologieën kunnen bijdragen in je werk
  • AI in de praktijk: Praktisch aan de slag met AI

Stap aan boord en ontdek hoe we samen door de turbulenties van onze tijd kunnen navigeren!

Programmering

De verbinders: Rob Urgert en Joep van Deudekom

Veel mensen zoeken naar verbinding. Maar het lijkt wel of we tegenwoordig steeds verder van elkaar af komen te staan. Dat verandert op het A&O fondsen Festival 2024, want Rob en Joep brengen mensen weer dichter bij elkaar!

Met hun uitgekiende stappenplan kneden zij elke zaal vol losse individuen samen tot een warme en hechte groep. Hun humor en jarenlange podiumervaring zorgen voor een hilarische en interactieve show die je niet wilt missen. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring vol lachen, leren en vooral verbinden.

Er is geen ontsnappen mogelijk – kom erbij en ervaar zelf de magie van verbinding met Rob en Joep!

Ben van der Burg: Digitale gekte raakt de overheid

Ben van der Burg is een ware pionier op het gebied van digitale transformatie en innovatie. Met zijn rijke achtergrond als voormalig topschaatser en succesvolle tech-ondernemer weet hij als geen ander de verbinding te leggen tussen sport en technologie, en de lessen die daaruit te trekken zijn voor zowel persoonlijke als professionele groei.

Ben neemt je mee op een inspirerende reis door de wereld van digitale transformatie. Hij deelt zijn inzichten over hoe technologie onze werkplek en samenleving verandert en welke kansen en uitdagingen dit met zich meebrengt. Zijn verhalen zijn doorspekt met humor, praktijkvoorbeelden en diepgaande analyses, waardoor hij complexe onderwerpen toegankelijk en begrijpelijk maakt.

Mis deze unieke kans niet om te leren van een van de meest invloedrijke denkers van onze tijd. Laat je inspireren door Ben van der Burg en ontdek hoe jij en jouw organisatie kunnen anticiperen op en meebewegen met de snel veranderende digitale wereld.

Futur: De Overheid van Morgen, Vandaag in Beeld!

Ben je klaar voor een blik in de toekomst? Futur neemt je tijdens het A&O fondsen festival 2024 mee op een reis naar de overheid van morgen met hun presentatie: “De Overheid van Morgen, Vandaag in Beeld!”.

In een wereld die razendsnel verandert, is het essentieel dat overheidsorganisaties niet alleen bijblijven, maar vooroplopen. Futur laat je zien hoe dit kan. Met inspirerende voorbeelden, baanbrekende innovaties en concrete oplossingen schetsen zij een helder beeld van hoe de overheid zich kan ontwikkelen om aan de behoeften van morgen te voldoen.

Deze presentatie is niet alleen informatief, maar ook interactief en activerend. Je wordt uitgedaagd om na te denken over de rol van technologie, duurzaamheid, en burgerparticipatie. Wat is er vandaag al mogelijk voor de overheid van morgen? Samen maken we de stap naar een toekomstbestendige en innovatieve overheid!

Beleef “De Grote Generatieshow” Generatietheater

Stap in een wereld waar generaties samenkomen en laat je verrassen door “De Grote Generatieshow” van het Generatietheater op het A&O fondsen Festival 2024.

Het Generatietheater brengt op humoristische en herkenbare wijze de verschillen en overeenkomsten tussen generaties in beeld. Met sprankelende sketches, pakkende muziek en interactieve momenten weten zij elke generatie te raken en te verbinden. Of je nu een Babyboomer, Millennial of Gen Z’er bent, deze show heeft voor iedereen iets bijzonders te bieden.

In “De Grote Generatieshow” zie je hoe verschillende generaties met elkaar omgaan en van elkaar kunnen leren. Het Generatietheater slaagt erin om complexe thema’s zoals digitale transformatie, duurzaamheid en werkethiek op een luchtige en toegankelijke manier te presenteren. Dit maakt de show niet alleen vermakelijk, maar ook diepgaand en inspirerend.

Aanmelden

Het A&O fondsen Festival wordt georganiseerd in samenwerking met het A&O fonds Gemeenten, A&O fonds Provincies en A&O fonds Waterschappen. Deelname is gratis. Ben je erbij? Er is een maximaal aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan.

Meld je aan


Meer informatie over de A&O fondsen
De A&O fondsen creëren samen het fondsen Festival en komen tot inspiratie en samenwerking tussen de verschillende sectoren. Maar daarnaast doen ze nog veel meer. De fondsen voeren onderzoek uit en verzamelen ervaringen van gemeenten, waterschappen, provincies en het rijk. Deze ervaringen delen ze binnen hun eigen sector, maar ook sectoroverstijgend via hun eigen website, nieuwsbrieven én tijdens het A&O fondsen Festival.